Aller au contenu
Home Nouvelles Crown Van Gelder présente le papier de betterave sucrière

Crown Van Gelder présente le papier de betterave sucrière

Vanaf janvier 2021 verkoopt Crown Van Gelder papier gemaakt rencontré suikerbietenpulp. Daarmee est de Nederlandse papierproducent de eerste parti ter wereld die ‘suikerbietenpapier’ op industrieel niveau producteur. De nieuwe lijn genaamd ‘Crown Native’ gebruikt minder houtvezels en realiseert zo ten opzichte van traditioneel paper een besparing van 16% op het milieu.

Crown Native werd ontwikkeld a rencontré het Nederlandse Cosun Beet Company en tant que partenaire stratégique. De reststroom van Cosun’s productieproces vormt een waardevolle grondstof voor het papier. « De pulp wordt nu nog vaak verwerkt tot veevoer of biogas », licht Miklas Dronkers toe, Algemeen Directeur van Crown Van Gelder. ‘Maar door het gebruik in ons paper krijgt het een hoogwaardige toepassing.’

Het new paper van Crown Van Gelder is het resultaat van twee jaar onderzoek. Het bedrijf zocht naar een gewas dat een deel van de houtvezels in het papier kon vervangen. Met Crown Native slaagde Crown Van Gelder om 20% bietenpulp in het papier te verwerken. Zo wordt op meerdere terreinen milieuwinst geboekt. Door de lokale sourcing worden veel minder transportbewegingen gemaakt, waardoor de productie van Crown Native gepaard gaat rencontré een fllinke afname in CO2-uitstoot et minder vorming van fijnstof. Ook wordt er door de bietenpulp minder water gebruikt tijdens het productieproces. “En doordat we een reststroom gebruiken, is er geen extra landbouwgrond nodig”, vult Dronkers aan.

Een groot voordeel van het gebruik van suikerbietenpulp est dat het conforme à la FDA. « De pulp geldt als voormalige voedingsstroom », duidt Dronkers. ‘Daardoor est Crown Native goedgekeurd en geschikt als verpakking van voedsel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld gerecycled paper. Ons suikerbietenpapier est dus ideal voor productverpakkingen, maar ook voor shopping bags en promotioneel drukwerk.’ Crown Native kan op deze manier parfait invulling geven aan de branding van merken rencontré een duurzaamheidsambitie.

Crown Van Gelder – Changing the world of paper

Crown Van Gelder producteur jaarlijks zo’n 180.000 tonnes papier voor klanten wereldwijd in de grafische, label- en verpakkingsindustrie. Door samenwerkingen a rencontré zowel leveranciers als afnemers realiseert Crown Van Gelder efficiëntie en besparingen in de gehele papierketen. Wereldwijd staat de 120 jaar oude organisatie bekend om haar innovatieve producten.

Plus de nouvelles

30 July 2021

Sacs de sucre granulé Van Gilse kilo fabriqués à partir de Papier de betteraves sucrière

A partir de cet été, la pulpe de betterave sucrière sera utilisée pour fabriquer des sacs Van Gilse kilo de sucre cristallisé. Les sacs au kilo seront en vente dans les supermarchés.
lees meer
28 October 2020

Un pas en avant supplémentaire

Ce que vous savez peut-être déjà, c'est que l'industrie du papier est une industrie circulaire.
lees meer
01 September 2020

La 3ème génération de Crown Letsgo Silk XF disponible dès aujourd’hui

À la demande spéciale de nos clients, Crown Van Gelder a décidé de lancer la 3e génération de Crown Letsgo Silk XF plus tôt que prévu, en septembre 2020.
lees meer