Spring naar content
Home Nieuws Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud in de Eurosac Grand Prix op 19-21 mei in Bilbao, Spanje.

Dit jaar pitchen drie leden van Eurosac (Novidon, Fiorini en Crown Van Gelder) in samenwerking met bietenpulpleverancier Cosun en brandowner DLF in een video van 5 minuten, niet als individuele bedrijven die voor eigen glorie gaan, maar als waardeketenpartners. Met deze samenwerking tonen de partners aan dat snelle innovatie ten behoeve van het creëren van een groenere wereld mogelijk is. Dit is een verhaal over hoe Cosun Beet Company, Novidon, Crown Van Gelder, Fiorini en DLF bij elkaar kwamen en vanuit synergie snelle innovatie met een duurzaam resultaat hebben bereikt.

DLF was op zoek naar een 3-laags 15 KG zak voor hun graszaden met een lagere ecologische voetafdruk in vergelijking tot de huidige zak, die is gebaseerd op kraftpapier. De nieuwe en meer milieuvriendelijke verpakking moest ​​bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van DLF.

De zoektocht van DLF leidde naar Crown Van Gelder die binnen een 5-jarige samenwerking met Cosun het suikerbietenpapier Crown Native heeft ontwikkeld, waarna Fiorini als zakkenproducent van DLF en Cosun Beet Company + Novidon als grondstoffenleverancier erbij werden betrokken.

In samenwerking met DLF, Fiorini en Novidon is een milieuvriendelijke openmondzak ontwikkeld,​​bestaande uit drie lagen Crown Native. Dit papier is gemaakt uit vezels van suikerbietenpulp, dat ontstaat bij het suikerproductieproces. Deze Nederlandse suikerbietenvezels zorgen voor een 80% lagere milieu-impact vergeleken met houtvezels, zo bleek uit een onafhankelijk uitgevoerde Life Cycle Assessment. Dosering van 20% vezels geeft een 16% lagere ecologische voetafdruk van het papier. Zakkenproducent Fiorini gebruikt bovendien ook nog de Novinexx lijm van Novidon op basis van aardappelzetmeel uit zijstromen.

Het papier is sterk, voedselveilig, recyclebaar, composteerbaar en flexo en offset bedrukbaar, perfect geschikt voor het maken van zakken: een ware duurzame innovatie met ketenpartners.

Meer nieuws

23 november 2020

A PROMISED LAND

De Nederlandse papierfabriek Crown Van Gelder ontwikkelde een nieuw boekpapier voor Barack Obama zijn memoires ‘A Promised Land’.
lees meer
20 april 2022

Crown Van Gelder ontvangt EcoVadis goud

Goed nieuws: Crown Van Gelder behaalde in 2022 wederom de gouden EcoVadis-score. Voor deze prestatie krijgen we de gouden EcoVadis-medaille. Met dit resultaat behoren wij tot de top 5% van alle bedrijven die door EcoVadis worden beoordeeld.
lees meer
23 mei 2022

Unieke samenwerking wint bronzen award en publieksprijs bij de EUROSAC Grand Prix

Een papieren zak die sterk is, voedselveilig, recyclebaar, composteerbaar en zowel offset als flexo bedrukbaar. Door een unieke synergie in de waardeketen hebben vijf partners deze duurzame en innovatieve oplossing gecreëerd. Deze unieke samenwerking is nu bekroond met een bronzen en publieks award bij de EUROSAC 2022 Grand Prix.
lees meer