Spring naar content
Home Nieuws Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud in de Eurosac Grand Prix op 19-21 mei in Bilbao, Spanje.

Dit jaar pitchen drie leden van Eurosac (Novidon, Fiorini en Crown Van Gelder) in samenwerking met bietenpulpleverancier Cosun en brandowner DLF in een video van 5 minuten, niet als individuele bedrijven die voor eigen glorie gaan, maar als waardeketenpartners. Met deze samenwerking tonen de partners aan dat snelle innovatie ten behoeve van het creëren van een groenere wereld mogelijk is. Dit is een verhaal over hoe Cosun Beet Company, Novidon, Crown Van Gelder, Fiorini en DLF bij elkaar kwamen en vanuit synergie snelle innovatie met een duurzaam resultaat hebben bereikt.

DLF was op zoek naar een 3-laags 15 KG zak voor hun graszaden met een lagere ecologische voetafdruk in vergelijking tot de huidige zak, die is gebaseerd op kraftpapier. De nieuwe en meer milieuvriendelijke verpakking moest ​​bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van DLF.

De zoektocht van DLF leidde naar Crown Van Gelder die binnen een 5-jarige samenwerking met Cosun het suikerbietenpapier Crown Native heeft ontwikkeld, waarna Fiorini als zakkenproducent van DLF en Cosun Beet Company + Novidon als grondstoffenleverancier erbij werden betrokken.

In samenwerking met DLF, Fiorini en Novidon is een milieuvriendelijke openmondzak ontwikkeld,​​bestaande uit drie lagen Crown Native. Dit papier is gemaakt uit vezels van suikerbietenpulp, dat ontstaat bij het suikerproductieproces. Deze Nederlandse suikerbietenvezels zorgen voor een 80% lagere milieu-impact vergeleken met houtvezels, zo bleek uit een onafhankelijk uitgevoerde Life Cycle Assessment. Dosering van 20% vezels geeft een 16% lagere ecologische voetafdruk van het papier. Zakkenproducent Fiorini gebruikt bovendien ook nog de Novinexx lijm van Novidon op basis van aardappelzetmeel uit zijstromen.

Het papier is sterk, voedselveilig, recyclebaar, composteerbaar en flexo en offset bedrukbaar, perfect geschikt voor het maken van zakken: een ware duurzame innovatie met ketenpartners.

Meer nieuws

28 juni 2021

Met trots lanceren wij: Werken bij Crown Van Gelder

Onze ambitie is kristalhelder: we willen een prachtig bedrijf zijn om bij te werken. Om dat doel te bereiken, innoveren wij als werkgever.
lees meer
06 oktober 2020

Crown Van Gelder maakt papier met suikerbietenpulp

Vanaf januari 2021 verkoopt Crown Van Gelder papier gemaakt met suikerbietenpulp.
lees meer
25 mei 2023

Fespa Global Print Expo 2023

Een geweldige show in de Messe München van 23 tot en met 26 mei. Tot op heden waren er zo een 60.000 bezoekers. Tijdens de Expo presenteerde HP met succes de nieuwe HP PWXL 8200 Pro Printer (rollen) met onze Letsgo High Performance 140 en 180gsm (7&9 PT) substraten.
lees meer