Spring naar content
Home Nieuws Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud in de Eurosac Grand Prix op 19-21 mei in Bilbao, Spanje.

Dit jaar pitchen drie leden van Eurosac (Novidon, Fiorini en Crown Van Gelder) in samenwerking met bietenpulpleverancier Cosun en brandowner DLF in een video van 5 minuten, niet als individuele bedrijven die voor eigen glorie gaan, maar als waardeketenpartners. Met deze samenwerking tonen de partners aan dat snelle innovatie ten behoeve van het creëren van een groenere wereld mogelijk is. Dit is een verhaal over hoe Cosun Beet Company, Novidon, Crown Van Gelder, Fiorini en DLF bij elkaar kwamen en vanuit synergie snelle innovatie met een duurzaam resultaat hebben bereikt.

DLF was op zoek naar een 3-laags 15 KG zak voor hun graszaden met een lagere ecologische voetafdruk in vergelijking tot de huidige zak, die is gebaseerd op kraftpapier. De nieuwe en meer milieuvriendelijke verpakking moest ​​bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van DLF.

De zoektocht van DLF leidde naar Crown Van Gelder die binnen een 5-jarige samenwerking met Cosun het suikerbietenpapier Crown Native heeft ontwikkeld, waarna Fiorini als zakkenproducent van DLF en Cosun Beet Company + Novidon als grondstoffenleverancier erbij werden betrokken.

In samenwerking met DLF, Fiorini en Novidon is een milieuvriendelijke openmondzak ontwikkeld,​​bestaande uit drie lagen Crown Native. Dit papier is gemaakt uit vezels van suikerbietenpulp, dat ontstaat bij het suikerproductieproces. Deze Nederlandse suikerbietenvezels zorgen voor een 80% lagere milieu-impact vergeleken met houtvezels, zo bleek uit een onafhankelijk uitgevoerde Life Cycle Assessment. Dosering van 20% vezels geeft een 16% lagere ecologische voetafdruk van het papier. Zakkenproducent Fiorini gebruikt bovendien ook nog de Novinexx lijm van Novidon op basis van aardappelzetmeel uit zijstromen.

Het papier is sterk, voedselveilig, recyclebaar, composteerbaar en flexo en offset bedrukbaar, perfect geschikt voor het maken van zakken: een ware duurzame innovatie met ketenpartners.

Meer nieuws

07 november 2022

Go Inspire Group genomineerd voor de Digital Printer Award 2022

Wederom is dit jaar GI Solutions voor de Digital Printer Award 2022 genomineerd. Ook dit jaar was de opdrachtgever Lakeland en is er gebruik gemaakt van Crown Van Gelder papier (Letsgo Silk 130 gsm).
lees meer
01 september 2020

3e generatie Crown Letsgo Silk XF vanaf vandaag beschikbaar

Op speciaal verzoek van onze klanten heeft Crown Van Gelder besloten om de 3e Generatie Crown Letsgo Silk XF voor op schema al in september 2020 uit te brengen.
lees meer
16 juli 2020

Duurzaam papier en verpakking uit suikerbieten

Suikerbietenpulp kan ingezet worden bij de industriële productie van papier als duurzaam alternatief voor houtvezels.
lees meer