Spring naar content
Home Nieuws Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud in de Eurosac Grand Prix op 19-21 mei in Bilbao, Spanje.

Dit jaar pitchen drie leden van Eurosac (Novidon, Fiorini en Crown Van Gelder) in samenwerking met bietenpulpleverancier Cosun en brandowner DLF in een video van 5 minuten, niet als individuele bedrijven die voor eigen glorie gaan, maar als waardeketenpartners. Met deze samenwerking tonen de partners aan dat snelle innovatie ten behoeve van het creëren van een groenere wereld mogelijk is. Dit is een verhaal over hoe Cosun Beet Company, Novidon, Crown Van Gelder, Fiorini en DLF bij elkaar kwamen en vanuit synergie snelle innovatie met een duurzaam resultaat hebben bereikt.

DLF was op zoek naar een 3-laags 15 KG zak voor hun graszaden met een lagere ecologische voetafdruk in vergelijking tot de huidige zak, die is gebaseerd op kraftpapier. De nieuwe en meer milieuvriendelijke verpakking moest ​​bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van DLF.

De zoektocht van DLF leidde naar Crown Van Gelder die binnen een 5-jarige samenwerking met Cosun het suikerbietenpapier Crown Native heeft ontwikkeld, waarna Fiorini als zakkenproducent van DLF en Cosun Beet Company + Novidon als grondstoffenleverancier erbij werden betrokken.

In samenwerking met DLF, Fiorini en Novidon is een milieuvriendelijke openmondzak ontwikkeld,​​bestaande uit drie lagen Crown Native. Dit papier is gemaakt uit vezels van suikerbietenpulp, dat ontstaat bij het suikerproductieproces. Deze Nederlandse suikerbietenvezels zorgen voor een 80% lagere milieu-impact vergeleken met houtvezels, zo bleek uit een onafhankelijk uitgevoerde Life Cycle Assessment. Dosering van 20% vezels geeft een 16% lagere ecologische voetafdruk van het papier. Zakkenproducent Fiorini gebruikt bovendien ook nog de Novinexx lijm van Novidon op basis van aardappelzetmeel uit zijstromen.

Het papier is sterk, voedselveilig, recyclebaar, composteerbaar en flexo en offset bedrukbaar, perfect geschikt voor het maken van zakken: een ware duurzame innovatie met ketenpartners.

Meer nieuws

29 september 2021

CROWN VAN GELDER viert 125-jarig jubileum

17 september 2021 vierde Crown Van Gelder haar 125 jarig jubileum. Crown Van Gelder is altijd een innovatieve broedplaats bij het kanaal geweest met een rijke geschiedenis. Lees het volledige artikel hieronder met dank aan IJmuider Courant en dagblad Kennemerland.
lees meer
06 oktober 2021

Procter & Gamble wint lezers duurzaamheidsprijs tijdens FachPack

Crown Van Gelder was eerder dit jaar genomineerd door de lezers van Packaging Europe voor de Packaging Europe duurzaamheidsspijs. Papier gemaakt van Nederlandse suikerbietenpulp (Crown Native) is een van de nieuwste innovaties die dit jaar door de lezers werd genomineerd. Crown Native werd tijdens de prijsuitreiking vertegenwoordig door productmanager Eric Koops.
lees meer
18 maart 2022

Waardegericht, duurzaam, verbindend en vernieuwend

Waardegericht, duurzaam, verbindend en vernieuwend. Dit zijn de belangrijkste waarden en drijfveren voor Crown Van Gelder. Ook wel kernwaarden genoemd.
lees meer