Spring naar content
Home Nieuws European Paper Bag Day

European Paper Bag Day

De European Paper Bag Day vindt elk jaar plaats op 18 oktober. De jaarlijkse actiedag heeft als doel consumenten bewust te maken van de papieren draagtas als een duurzame en efficiënte verpakking die bijdraagt aan het tegengaan van klimaatverandering en milieuvervuiling.

Crown Van Gelder wil weten of consumenten tijdens het shoppen rekening houden met het milieu? Onderneemt de consument actie voor een beter klimaat en gaan ze voor minder plastic afval? Servaas Rijnen van Crown Van Gelder ging naar de markt in Beverwijk en stelde een simpele vraag. Wat vind jij van papieren zakken?

Ontdek in het onderstaande filmpje wat consumenten op de markt te zeggen hebben. Via het menu in Youtube kun je kiezen voor Engelse, Franse of Nederlandse ondertiteling.

Meer nieuws

16 juli 2020

Duurzaam papier en verpakking uit suikerbieten

Suikerbietenpulp kan ingezet worden bij de industriële productie van papier als duurzaam alternatief voor houtvezels.
lees meer
23 november 2020

A PROMISED LAND

De Nederlandse papierfabriek Crown Van Gelder ontwikkelde een nieuw boekpapier voor Barack Obama zijn memoires ‘A Promised Land’.
lees meer
Native
30 augustus 2021

Crown Native opgenomen in de kennisbank van het KIDV

Steeds meer ondernemers willen aan de slag met duurzaam verpakken, omdat ze het belang én de kansen zien van een circulaire economie voor verpakkingsmateriaal.
lees meer