Spring naar content
Home Nieuws Kika en Creative DM Factory Zetten de Toon in Duurzame Marketing met Suikerbietenpapier

Kika en Creative DM Factory Zetten de Toon in Duurzame Marketing met Suikerbietenpapier

Met trots kondigen Kika en Creative DM Factory aan dat Kika de allereerste in Nederland zal zijn die enveloppen van Suikerbietenpapier (Crown Native) zal gebruiken in hun aankomende wervingscampagne. Deze innovatieve stap onderstreept de toewijding aan duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en het maken van een krachtig statement in de wereld van promotional print / direct mail (DM).

Crown Van Gelder International de producent van de suikerbietenpapier geeft aan dat Suikerbietenpapier een innovatief en ecologisch verantwoord alternatief voor traditioneel papier is, met tal van voordelen voor zowel het milieu als de marketingeffectiviteit. Het gebruik van Suikerbietenpapier biedt een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk, met 16 procent besparing op de milieuvoetafdruk. Dit papier is recyclebaar en composteerbaar, hiernaast wordt suikerbietenpulp lokaal ingekocht, wat bijdraagt aan het verminderen van verspilling en het bevorderen van een circulaire economie.

Een opvallend kenmerk van Suikerbietenpapier is de hoge signaalwaarde die het biedt. De suikerbiet geeft tijdens het productieproces een kurkbestanddeeltje af die in het papier terecht komt waardoor het papier een uniek uiterlijk krijgt. Hierdoor krijgen marketeers de kans om met hun DM-uitingen een krachtig statement te maken en de aandacht van ontvangers te trekken. Het gebruik van dit duurzame materiaal past perfect in de groeiende trend van bedrijven die duurzaamheid integreren in hun bedrijfsvoering.

De samenwerking tussen Kika en Creative DM Factory om Suikerbietenpapier te omarmen, toont aan dat duurzaamheid en creativiteit hand in hand kunnen gaan in de wereld van marketing. Door deze innovatieve stap hopen ze niet alleen hun milieu-impact te verminderen, maar ook anderen in hun branche te inspireren om soortgelijke duurzame initiatieven te ondernemen.

Voor meer informatie over deze unieke samenwerking en de aanstaande campagne kunt u contact opnemen met:

Contactinformatie:

KiKa
Jakolien van Eijk (Directeur)
Contact: +31 (0)203 45 85 35

DM Creative Factory
Gert-Jan ten Klei (Directeur)
Contact: +31 (0)299 40 97 50

Crown Van Gelder International
Jan Rops (Director)
Contact: +31 (0)251 26 22 33

Meer nieuws

08 september 2021

Crown Native genomineerd voor de lezersprijs van Packaging Europe

Packaging Europe vroeg hun lezers om een duurzaam verpakkingsproduct te nomineren dat indruk op hen maakte in de afgelopen 12 maanden. Met trots kunnen we melden dat de lezers van Packaging Europe Crown Native hebben genomineerd voor de Readers Award van Packaging Europe.
lees meer
28 juni 2021

Met trots lanceren wij: Werken bij Crown Van Gelder

Onze ambitie is kristalhelder: we willen een prachtig bedrijf zijn om bij te werken. Om dat doel te bereiken, innoveren wij als werkgever.
lees meer
08 december 2022

Nieuw direct mail inkjet papier van Crown Van Gelder

We hebben opnamen gemaakt van de allereerste run van de nieuwe Crown Letsgo High Performance met 140 en 180 g/m² - 7 en 9 pt dikte. Dit papier is uitstekend voor rigide maar lichtere poststukken en direct mail-kaarten. Crown Letsgo High Performance 140 en 180 g/m² is vanaf januari 2023 commercieel verkrijgbaar in Europa en Noord-Amerika. Bekijk het filmpje hieronder om een ​​voorproefje te krijgen.
lees meer