Spring naar content
Home Nieuws Kika en Creative DM Factory Zetten de Toon in Duurzame Marketing met Suikerbietenpapier

Kika en Creative DM Factory Zetten de Toon in Duurzame Marketing met Suikerbietenpapier

Met trots kondigen Kika en Creative DM Factory aan dat Kika de allereerste in Nederland zal zijn die enveloppen van Suikerbietenpapier (Crown Native) zal gebruiken in hun aankomende wervingscampagne. Deze innovatieve stap onderstreept de toewijding aan duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en het maken van een krachtig statement in de wereld van promotional print / direct mail (DM).

Crown Van Gelder International de producent van de suikerbietenpapier geeft aan dat Suikerbietenpapier een innovatief en ecologisch verantwoord alternatief voor traditioneel papier is, met tal van voordelen voor zowel het milieu als de marketingeffectiviteit. Het gebruik van Suikerbietenpapier biedt een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk, met 16 procent besparing op de milieuvoetafdruk. Dit papier is recyclebaar en composteerbaar, hiernaast wordt suikerbietenpulp lokaal ingekocht, wat bijdraagt aan het verminderen van verspilling en het bevorderen van een circulaire economie.

Een opvallend kenmerk van Suikerbietenpapier is de hoge signaalwaarde die het biedt. De suikerbiet geeft tijdens het productieproces een kurkbestanddeeltje af die in het papier terecht komt waardoor het papier een uniek uiterlijk krijgt. Hierdoor krijgen marketeers de kans om met hun DM-uitingen een krachtig statement te maken en de aandacht van ontvangers te trekken. Het gebruik van dit duurzame materiaal past perfect in de groeiende trend van bedrijven die duurzaamheid integreren in hun bedrijfsvoering.

De samenwerking tussen Kika en Creative DM Factory om Suikerbietenpapier te omarmen, toont aan dat duurzaamheid en creativiteit hand in hand kunnen gaan in de wereld van marketing. Door deze innovatieve stap hopen ze niet alleen hun milieu-impact te verminderen, maar ook anderen in hun branche te inspireren om soortgelijke duurzame initiatieven te ondernemen.

Voor meer informatie over deze unieke samenwerking en de aanstaande campagne kunt u contact opnemen met:

Contactinformatie:

KiKa
Jakolien van Eijk (Directeur)
Contact: +31 (0)203 45 85 35

DM Creative Factory
Gert-Jan ten Klei (Directeur)
Contact: +31 (0)299 40 97 50

Crown Van Gelder International
Jan Rops (Director)
Contact: +31 (0)251 26 22 33

Meer nieuws

18 maart 2022

Een nieuwe toepassing voor Crown Native!

Een nieuwe toepassing voor Crown Native. Zig Zag Forms B.V. heeft van Crown Native een duurzame opvulpapier ontwikkeld. Opvulpapier is een mooi alternatief voor plastic verpakkingen.
lees meer
Native
30 augustus 2021

Crown Native opgenomen in de kennisbank van het KIDV

Steeds meer ondernemers willen aan de slag met duurzaam verpakken, omdat ze het belang én de kansen zien van een circulaire economie voor verpakkingsmateriaal.
lees meer
29 september 2021

Papier eerder dan staal in de IJmond

De IJmond viert op 1 november het 145-jarig bestaan van het Noordzeekanaal. Waarmee in feite ook het startschot werd gegeven voor de komst van grootschalige industrieën in de regio. Eén zo’n industrie is de papierindustrie.
lees meer