Spring naar content
Home Nieuws Press release: Crown Van Gelder verandert de wereld van papier

Press release: Crown Van Gelder verandert de wereld van papier

We zijn bijzonder blij met onze actieve deelname aan de Hunkeler Innovationdays 2023 die samenvalt met het vieren van de doorstart van Crown Van Gelder International B.V. Niet alleen heeft Crown Van Gelder de beste financiële positie in haar 126-jarige bestaan (schuldenvrij met € 30 mln eigen vermogen), maar we kunnen ook doorgroeien naar een bezetting van meer dan 250 personeelsleden dit jaar.

Tijdens de HID23 draait ons nieuwe Crown Letsgo High Performance 180 g/m2 probleemloos met 150 m/min op de nieuwe HP PageWide Advantage 2200. Dit nieuwe product onderstreept onze kerncompetentie: het bereiken van perfecte inkjetprintkwaliteit met ongeëvenaarde inktbesparing, minimale droging en hoogste output. Een 20% betere yield ten opzichte van vergelijkbare Direct Mail Cards (180 & 235 micron dikte / US: 7 & 9 pt) in de markt: materiaalbesparing, energiebesparing en lagere portokosten.

Komende maanden zal Crown Van Gelder nieuwe innovaties bekend maken die de wereld van inkjet, alternatieve vezels en specialty papers zullen veranderen. Vandaag doen we de eerste grote aankondiging.

Changing the world of inkjet paper

Met plezier melden wij dat EPAC Technologies Inc. onze belangrijkste partner is in de herstart van Crown Van Gelder. EPAC’s oplossingen en technologie gecombineerd met Letsgo inkjetpapiertechnologie van Crown Van Gelder zal ongeëvenaarde voordelen bieden aan onze klanten. EPAC levert al geïntegreerde oplossingen aan publishers en boekproducenten en nu kan Crown Van Gelder deze voordelen ook bieden aan veel meer klanten.

“Dat we EPAC als onze partner hebben is meer dan we hadden kunnen dromen. Crown Van Gelder en EPAC ontwikkelden samen meer dan 5 jaar geleden ons toonaangevende inkjetpapier en hebben continu geïnnoveerd. Een mooi voorbeeld daarvan is ons hoog opaak Crown Letsgo Silk XF. EPAC heeft altijd het beste voor Crown Van Gelder en de industrie als geheel gewild. En EPAC heeft ons altijd geadviseerd om ons gezamenlijk ontwikkelde inkjetpapier aan iedereen te verkopen, ook aan hun directe concurrenten, zonder een cent royalty’s te vragen. Ze realiseren zich dat er veel meer waarde zit in innovatie en opschalen dan in dingen voor zichzelf proberen te houden. Dit zal de industrie voor onze klanten op een geweldige manier veranderen.” Jan Rops, directeur van Crown Van Gelder.

“CVG heeft het beste inkjetpapier en EPAC heeft de beste printkwaliteit en automatiseringstechnologie. Het feit dat we de oplossingen van EPAC aan onze belangrijkste klant kunnen aanbieden, zal de wereld van digitaal drukken en onze andere belangrijke markten veranderen. Veel klanten vroegen ons hoe EPAC zo succesvol en efficiënt kan werken. Nu kunnen al onze klanten profiteren van dezelfde oplossingen.” Rodney Jansen, sales director van Crown Van Gelder.

“Crown Van Gelder is een fantastisch bedrijf, met geweldige medewerkers en enorm loyale klanten. We zijn vereerd om gekozen te zijn als hun partner.” Sasha Dobrovolsky, CEO van EPAC.

Met veel enthousiasme en energie werken we door aan groei van ons inkjetpapier, industriële specialiteiten en alternatieve vezelpapier.

“Dank aan onze geweldige klanten, loyale medewerkers en geweldige partners. We zijn hen voor altijd dankbaar voor de overweldigende steun en niet-aflatende loyaliteit.”

Contact: Ad Sies | Marketing Director | Marketing & Business Development | M: +31 (0)6 13 12 02 75 | E: ad.sies@cvg.nl | W: www.cvg.nl

Meer nieuws

19 juli 2021

VNP kiest Crown Native voor Jaarverslag 2020/2021

Het Jaarverslag 2020/2021 van de Koninklijke VNP (Vereniging van Nederlandse Papier- en Kartonfabrieken) is dit keer in offset gedrukt op Crown Native door SpringerUit Drukwerk in Schoorl.
lees meer
12 mei 2022

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud in de Eurosac Grand Prix op 19-21 mei in Bilbao, Spanje. Dit jaar pitchen drie leden van Eurosac (Novidon, Fiorini en Crown Van Gelder) in samenwerking met bietenpulpleverancier Cosun en brandowner DLF.
lees meer
25 mei 2023

Fespa Global Print Expo 2023

Een geweldige show in de Messe München van 23 tot en met 26 mei. Tot op heden waren er zo een 60.000 bezoekers. Tijdens de Expo presenteerde HP met succes de nieuwe HP PWXL 8200 Pro Printer (rollen) met onze Letsgo High Performance 140 en 180gsm (7&9 PT) substraten.
lees meer