Spring naar content
Home Nieuws Ukiyo-e: Japanse kunst op suikerbieten papier

Ukiyo-e: Japanse kunst op suikerbieten papier

Vandaag kregen we bij Crown Van Gelder International bezoek van Norbert Van Halderen en Sharon Schoof, twee gerenommeerde kunstenaars gespecialiseerd in Ukiyo-e, een traditionele vorm van Japanse kunst. Ze toonden ons een primeur: zes unieke kunstwerken vervaardigd op Suikerbietenpapier (Crown Native). Deze werken belichamen de prachtige combinatie van Ukiyo-e, waarbij organische kleuren de boventoon voeren. De synergie tussen de intrigerende Ukiyo-e kunst en het duurzame suikerbietenpapier blijkt een opmerkelijke combinatie te zijn.

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari 2024 nodigen Norbert en Sharon u uit om de expositie “Dance of the Brushes” te bezoeken, waar deze unieke creaties zullen worden tentoongesteld. Wij zijn trots op deze unieke toepassing van ons suikerbietenpapier. De expositie vindt plaats in het inspirerende Zaansgroen in Zaandam, gelegen aan Zeemansstraat 54, Zaandam.

Meer nieuws

12 mei 2022

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud

Crown Van Gelder gaat met ontwikkelpartners voor goud in de Eurosac Grand Prix op 19-21 mei in Bilbao, Spanje. Dit jaar pitchen drie leden van Eurosac (Novidon, Fiorini en Crown Van Gelder) in samenwerking met bietenpulpleverancier Cosun en brandowner DLF.
lees meer
28 januari 2021

Persbericht: crown Letsgo 3e generatie

Crown Van Gelder begint met de productie van Crown Letsgo 3e generatie vanaf 1 februari 2021.
lees meer
01 september 2021

Suiker in suikerbietenpapier verpakken: een droom die uitkomt

Richelle Van Helten heeft een droom en dat is om suiker in suikerbietenpapier te verpakken. Eindelijk is de droom van Richelle Van Helten, Cosun Beet Company, Van Gilse en Crown Van Gelder uitgekomen.
lees meer