Spring naar content
Home Nieuws Ukiyo-e: Japanse kunst op suikerbieten papier

Ukiyo-e: Japanse kunst op suikerbieten papier

Vandaag kregen we bij Crown Van Gelder International bezoek van Norbert Van Halderen en Sharon Schoof, twee gerenommeerde kunstenaars gespecialiseerd in Ukiyo-e, een traditionele vorm van Japanse kunst. Ze toonden ons een primeur: zes unieke kunstwerken vervaardigd op Suikerbietenpapier (Crown Native). Deze werken belichamen de prachtige combinatie van Ukiyo-e, waarbij organische kleuren de boventoon voeren. De synergie tussen de intrigerende Ukiyo-e kunst en het duurzame suikerbietenpapier blijkt een opmerkelijke combinatie te zijn.

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari 2024 nodigen Norbert en Sharon u uit om de expositie “Dance of the Brushes” te bezoeken, waar deze unieke creaties zullen worden tentoongesteld. Wij zijn trots op deze unieke toepassing van ons suikerbietenpapier. De expositie vindt plaats in het inspirerende Zaansgroen in Zaandam, gelegen aan Zeemansstraat 54, Zaandam.

Meer nieuws

01 september 2021

Suiker in suikerbietenpapier verpakken: een droom die uitkomt

Richelle Van Helten heeft een droom en dat is om suiker in suikerbietenpapier te verpakken. Eindelijk is de droom van Richelle Van Helten, Cosun Beet Company, Van Gilse en Crown Van Gelder uitgekomen.
lees meer
28 juni 2021

Met trots lanceren wij: Werken bij Crown Van Gelder

Onze ambitie is kristalhelder: we willen een prachtig bedrijf zijn om bij te werken. Om dat doel te bereiken, innoveren wij als werkgever.
lees meer
02 maart 2023

Press release: Crown Van Gelder verandert de wereld van papier

We zijn bijzonder blij met onze actieve deelname aan de Hunkeler Innovationdays 2023 die samenvalt met het vieren van de doorstart van Crown Van Gelder International B.V. Niet alleen heeft Crown Van Gelder de beste financiële positie in haar 126-jarige bestaan (schuldenvrij met € 30 mln eigen vermogen), maar we kunnen ook doorgroeien naar een bezetting van meer dan 250 personeelsleden dit jaar.
lees meer