Spring naar content
Home Sustainability

Sustainability

Onze wereld verandert razendsnel. Steeds meer bedrijven zetten zich in om een positieve impact op de wereld te maken door middel van samenwerkingen, innovatie en talentontwikkeling.

Crown Van Gelder wil een van de koplopers zijn van deze duurzame toekomst. Door maatschappelijk en ecologisch leiderschap willen we de wereld van papier veranderen.

Onze visie voor dit decennium bestaat uit verschillende doelen die we in 2030 bereikt willen hebben. De volgende doelen leggen de basis voor duurzame, langetermijngroei en zijn goed voor ons bedrijf, onze mensen en onze planeet.

Een nichespeler, gespecialiseerd in alternatieve vezels

We zijn vernieuwers in hart en nieren. Al meer dan 125 jaar vindt onze organisatie zichzelf steeds opnieuw uit om aan de veranderende eisen van de markt te voldoen. Vanuit die drive om nieuwe oplossingen te vinden, ontwikkelen en leveren wij gespecialiseerde producten voor de meest uitdagende toepassingen. Ons doel voor 2030 is dat onze output voor 75% uit gespecialiseerde producten bestaat. Producten waar onze innovatiekracht en expertise onmisbaar zijn.

Wij geloven dat alternatieve vezels de toekomst zijn van duurzaam papier. Door houtvezels te vervangen met vezels uit agrarische reststromen wordt de CO2-voetafdruk van papier aanzienlijk verkleind. Met Crown Native, ons suikerbietenpapier, hebben we bewezen een echte koploper te zijn op dit gebied. In het komende decennium willen we met meer organisaties samenwerken om meer papier te ontwikkelen met alternatieve vezels uit lokale reststromen. Ons doel voor 2030: minimaal 20% vezels van alternatieve bronnen.

Uiteraard zijn alle houtvezels in onze producten afkomstig uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen. Daarnaast hebben we ons aangesloten bij het Canopy Planet-initiatief, waarmee we onze toewijding om nooit vezels uit problematische bronnen te gebruiken verder versterken.

Tevreden klanten en strategische partnerships

Duurzame relaties zijn de sleutel tot succes op de lange termijn. Wij zien onszelf echt als partners van onze klanten. We leveren niet alleen papier van hoge kwaliteit, maar geven ook advies over het minimaliseren van de total cost of print. We willen de uitdagingen van onze klanten begrijpen, zodat we niet alleen kunnen leveren wat ze vandaag nodig hebben, maar ook oplossingen kunnen ontwikkelen voor de uitdagingen van morgen.

Onze duurzame ambities gaan verder dan onze eigen organisatie. We willen niet alleen zelf groener worden, we willen de wereld van papier veranderen. Door samen te werken met organisaties in de hele keten en in verschillende sectoren, worden duurzame oplossingen met impact mogelijk. Het stelt ons in staat om tot originele, innovatieve ideeën te komen die we vervolgens snel kunnen ontwikkelen en implementeren. Door samen te werken in de keten komen innovaties in een stroomversnelling en hebben ze de potentie om een industrie te veranderen.

Een voorbeeld is on-demand high-speed inkjetprinting. In de afgelopen tien jaar hebben we met Crown Letsgo bijgedragen aan de groei van deze markt. Uit onderzoek blijkt dat on-demand printen in de Publishing markt een positieve milieuimpact heeft. Het zorgt voor 8% minder houtverbruik en 24% minder uitstoot van broeikasgassen.

Een prachtig bedrijf om bij te werken

Onze mensen spelen een sleutelrol binnen onze ambities. Al meer dan 125 jaar is de toewijding van het team van Crown Van Gelder de sleutel tot ons succes. Een goede werkgever zet zich voor de gezondheid en betrokkenheid van haar mensen en zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Wij staan voor een werkplek waar iedereen zich thuis en veilig voelt en waar je het beste uit jezelf kunt halen.